La Fundació Privada Onada guanya un dels cinc Premis Integra 2015 de BBVA

15.04.15

La Fundació Privada Onada ha estat la guanyadora d’un dels cinc guardons de la setena edició del Premi Integra de BBVA, que suposa una dotació de 25.000 euros. Aquesta entitat amb seu a Tarragona va néixer l’any 1988 i es va constituir com a centre especial de treball l’any 1995. El 2012 van crear un nou model de negoci, que els va permetre mantenir els llocs de treball existents per a persones amb discapacitat. Els guanyadors del Premi Integra participaran aquest any per primera vegada en el programa de emprenedoria social promogut per BBVA i Esade, Momentum Project. El seu objectiu és donar suport a aquesta entitat tarragonina en el seu creixement i augmentar el seu impacte en la seva àrea d’actuació.

Onada

El projecte tarragoní obté una dotació de 25.000 euros

  • El Premi Integra de BBVA reconeix les iniciatives innovadores que generen ocupació de qualitat a persones amb discapacitat i que lluiten per la plena integració de persones en risc d’exclusió
  • La Fundació Privada Onada de Tarragona ha aconseguit un dels quatre premis Integra dotats amb 25.000 euros que convoca anualment BBVA
  • El projecte del Parc de Francolí promou un nou model de desenvolupament comunitari en què participen multitud de grups i entitats, la qual cosa crea nombroses oportunitats d’integració per a les persones amb discapacitat
  • Com a novetat, les cinc entitats guanyadores del Premi Integra podran participar en Momentum Project, un programa de suport al creixement d’empreses socials promogut per BBVA i ESADE, amb la col·laboració de la consultora PwC. Participaran també en aquest programa d’emprenedoria tres entitats catalanes més: Sorbcontrol (Barcelona), Shallom taller (Lleida), i L'estoc (Barcelona), abordant projectes d’emprenedoria de caràcter mediambiental, i d’integració laboral i social de discapacitats intel·lectuals.

El Premi Integra BBVA es va entregar per primera vegada l’any 2009 i és una iniciativa posada en marxa per BBVA per reconèixer la tasca d’aquelles entitats que desenvolupen projectes d’integració laboral de persones amb discapacitat i impulsen el desenvolupament d’iniciatives i bones pràctiques en aquest àmbit d’actuació. Els altres quatre projectes guanyadors aquest any del Premi Integra, dotats amb 25.000 euros han estat: COCEMFE (Toledo), ILUNION Reciclado de RAEEs (La Bañeza) i Fundación Personas Grupo Lince (Valladolid).

El centre especial de treball de Burgos Aspanias ha aconseguit el Premi Integra 2015, dotat amb 150.000 euros

A aquesta convocatòria del VII Premi Integra s’han presentat 57 candidatures, que han estat valorades per un jurat integrat per Luis Cayo Pérez, president del Comitè Espanyol de Representants de Persones amb Discapacitat – CERMI; Pedro Moyano, secretari de la Confederació Espanyola de Persones amb Discapacitat Física i Orgànica – COCEMFE; Emilio Sáez, president de la Federació Empresarial Espanyola d’Associacions de Centres Especials de Treball – FEACEM; Ruth Benítez, secretària del Patronat de la Fundación Ocupació i Salut Mental; Enrique Galván, director general de la Confederació Espanyola d’Organitzacions a favor de les Persones amb Discapacitat Intel·lectual – FEAPS; Sabina Lobato, directora d’Ocupació, Formació i Projectes de Fundació ONCE; Pedro Saez, directora gerent de AMIAB, entitat guanyadora del VI Premio Integra; i Álvaro Calleja, director de Responsabilitat i Reputació Corporatives de BBVA a Espanya i Portugal, qui va presidir el jurat.

El jurat ha decidit atorgar el VII Premi Integra de BBVA al centre especial de treball Aspanias (Burgos). A més, han resultat seleccionades COCEMFE (Toledo), ILUNION Reciclado de RAEEs (La Bañeza), Fundació Privada Onada (Tarragona) i Fundación Personas Grupo Lince (Valladolid).

Fundació Privada Onada

La Fundació Privada Onada té un acord amb l’ajuntament de Tarragona pel qual realitza gratuïtament el manteniment del Parc del Francolí, a canvi d’una concessió a llarg termini que permet la seva explotació i creació de serveis amb valor afegit. Això es tradueix en una major sostenibilitat econòmica i la generació de llocs de treball per a persones amb discapacitat. En aquest marc, el Parc del Francolí, és un projecte de referència a Tarragona com a nou model de desenvolupament comunitari.

Aquest projecte guanyador d’un dels Premis Integra de BBVA pretén implantar nous serveis al Parc, com un nou bar, una nova zona d’aparcament, un petit magatzem i un servei de lloguer de bicicletes. També volen impulsar la creació d’una web del parc per aproximar-lo més a la població.

Gràcies a la sostenibilitat d’aquest projecte i als beneficis que es preveuen, es podran abordar noves iniciatives dins la Fundació. A curt termini, s’espera incrementar la plantilla fins a 24 persones amb discapacitat i/o trastorn mental.